Lieldienu dekorācijas Carnikavas novadam

lieldienasCarnikavas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi kopā ar pedagogiem šogad (2017.) piedalījās Lieldienu svētku noformējuma veidošanā Carnikavas novadam, apgleznojot lielformāta vides dekorācijas - olas. Mākslas nodaļas audzēkņi katrs izstrādāja divus skiču piedāvājumus. Pēc tam tika rīkota labāko skiču atlase, kurā kā žūrijas pārstāvis piedalījās arī Carnikavas pašvaldības arhitekts M.Strazds. Tika izvēlētas 15 labākās, radošākās un interesantākās skices, un pirmssvētku nedēļā, spītējot vēsiem un lietainiem laikapstākļiem, olu apgleznošanā piedalījās ne tikai visi mākslas nodaļas audzēkņi un pedagogi, bet arī mūziķi un aktīvākie vecāki.
 
Carnikavas parkā tika izvietota 3 olu grupa, kuru skiču idejas autori ir Ritvars Reinsons (1.kurss), Kristiāna Pizāne (3.kurss) un Emīlija Daugaviete (6.kurss). Otra olu kompozīcija tika izveidota zārdā Carnikavas centrā - te varēja apskatīt 2.kursa audzēkņu Annijas Briedes, Gintera Pogas un Gregora Sproģa idejas. Braucot uz Carnikavu no Saulkrastu puses, Lilastē ceļa malā pamanāma koši apgleznota ola, uz kuras "uzziedējušas" Elizabetes Kivlinieces (3.kurss) zīmētās puķes. Kalngalē bija izstādīta Bruno Garā (5.kurss) ģeometriskā stilā ieturētā ola, savukārt pie jūras Garciemā - pēc Gregora Sproģa (2.kurss) skices realizētā krāsainā ola.
 
Apgleznošanas procesa laikā, kas notika skolas pagalmā, no garāmgājējiem saņēmām apbrīnu un uzmundrinājumu. Pēc izdarītā lielā darba audzēkņi atzina, ka piedalīties tik vērienīgā dekorāciju apgleznošanā ir ļoti vērtīgi un aizraujoši.