V.Krūzmētrai 1.vieta vijoļspēles Valsts konkursā

Viktorija VK2018.gada 8.februāra vakarā Augusta Dombrovska mūzikas skolā noslēdzās Latvijas profesionālās ievirzes un profesionālās vidējās mūzikas izglītības iestāžu izglītības programmas kopas "Stīgu instrumentu spēle" (vijole, alts, čells, kontrabass) Valsts konkursa fināls, kurā kopskaitā piedalījās 194 jaunie mūziķi no Latvijas mūzikas skolām un mūzikas vidusskolām, kuri izturējuši I kārtu savā mācību iestādē un II kārtu reģionā.
Konkursa fināls bija organizēts pa klašu grupām, un Carnikavas Mūzikas un mākslas skolas (CMMS) vijoļspēles specialitātes audzēkne Viktorija Krūzmētra piedalījās 2.grupā (4. un 5. klašu audzēkņi). Ļoti saspringtā un sīvā mākslinieciskā konkurencē mūsu skolas jaunā vijolniece kopā ar Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas vijolniecēm ieguva pirmo vietu. Tas ir nebijis panākums CMMS vēsturē. 
2.grupā kopskaitā piedalījās 19 jaunie vijolnieki un vijolnieces, pārstāvot PIKC "Nacionālā Mākslu vidusskola", Emīla Dārziņa mūzikas skolu, Alūksnes Mūzikas skolu, Salaspils Mūzikas skolu, Bauskas, Gulbenes, Madonas, Jēkabpils, Ķekavas, Salacgrīvas mūzikas skolas, PIKC "Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola" un Juglas Mūzikas skolu. Konkursa finālā katram konkursantam bija jāatskaņo lielās formas skaņdarbs ar zināmu laika ierobežojumu. Viktorija, viņas skolotāja Daina Birzniece un koncertmeistare Egija Puzule bija teicami sagatavojušās un piemeklējušas konkursam atzīstamu repertuāru - Šarla Berio slavenās variācijas re minorā. Lai atskaņotu šo repertuāru, vijolniekam ir nepieciešama virtuoza, brīva tehnika, kas savienojumā ar dziļu emocionalitāti, atklāj skaņdarba unikālo savdabīgumu. Tas arī CMMS jaunajai solistei teicami izdevās, un žūrijas vērtējums bija viennozīmīgs - 1.vieta! Žūrijas sastāvā bija vadošie Latvijas Mūzikas akadēmijas pasniedzēji vijoles un alta specialitātēs, ieskaitot LMA Stīgu instrumentu katedras vadītāju Terēzi Zīberti-Ijabu.
Apsveicam Viktoriju Krūzmētru, skolotāju Dainu Birznieci un koncertmeistari Egiju Puzuli ar lielisko sasniegumu un vēlam radošus panākumus arī turpmākajās mācībās, skatēs, konkursos un festivālos! Mēs lepojamies!