Mūzikas specialitāšu audzēkņiem izcili sasniegumi Valsts konkursā

No 2019.gada 14. līdz 19.janvārim Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolā norisinājās Valsts konkursa II kārta sitaminstrumentu un pūšaminstrumentu specialitāšu audzēkņiem, kur ar ļoti augstiem sasniegumiem izcēlās mūsu skolas jaunie mūziķi. No desmit uz II kārtu izvirzītajiem Carnikavas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņiem septiņi Valsts konkursa II kārtā ieguva augstas vietas: 3.vieta - saksofona specialitātes audzēknēm Montai Daņiļēvičai, Elīnai Pļaviņai un sitaminstrumentālistam Bruno Briedim; 2.vieta - saksofona specialitātes audzēknei Luīzei Baķei, flautistei Ievai Madarai Pikurei un sitaminstrumentālistam Jurim Dauburam; 1.vieta - klarnetistam Eduardam Cipulim.
Uz Valsts konkursa 3.kārtu (finālu), kas norisinājās š.g. 11.-13.februārī, Valsts konkursa žūrija bija izvirzījusi piecus II kārtas laureātus no Carnikavas Mūzikas un mākslas skolas - Juri Dauburu un Bruno Briedi (sitaminstrumentu specialitāte), Ievu Madaru Pikuri (flautas specialitāte), Eduardu Cipuli (klarnetes specialitāte) un Luīzi Baķi (saksofona specialitāte). Valsts konkursa fināls šogad notika Augusta Dombrovska mūzikas skolā, kur ir piemērotas telpas - liela koncertzāle ar ļoti labu akustiku un kamerzāle. Šeit satikās visi labākie republikas pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu specialitāšu audzēkņi, un arī Valsts konkursa finālā Carnikavas Mūzikas un mākslas skolai pilns godalgotu vietu komplekts: 3.vieta - flautas specialitātes audzēknei Ievai Madarai Pikurei; 2.vieta - klarnetes specialitātes audzēknim Eduardam Cipulim, un 1.vieta - saksofona spēles audzēknei Luīzei Baķei.
Tie ir ļoti augsti sasniegumi Valsts mērogā, un teicams apliecinājums audzēkņu un pedagogu meistarībai. Sveicam jaunos mūziķus ar izcilajiem sasniegumiem, kā arī viņu pedagogus: Ievu Sloku (saksofons, klarnete), Elīsu Balceri un Mareku Loginu (sitaminstrumentu spēles pedagogi), Vinetu Daugavvanagu-Vanagu (flauta). Skolas administrācijas vārdā nenovērtējams paldies pedagogiem, audzēkņiem un audzēkņu vecākiem par ieguldīto mērķtiecīgo darbu un neatlaidību!