Mākslinieka Ģederta Eliasa mīklu minot

Jana ar audzekniemMūsu skolas mākslas nodaļas audzēkņi šogad piedalījās Jelgavas novada Mūzikas un mākslas skolas izsludinātajā starptautiskajā mākslas konkursā "Mākslinieka Ģederta Eliasa mīklu minot", kur šī gada tēma bija "Klusā daba. Lauku veltes". Noteiktā konkursa tēma bija izvēlēta ar mērķi dalībniekos raisīt interesi par kluso dabu kā mākslas žanru. Konkursā bez kupla skaita pašmāju jaunajiem māksliniekiem piedalījās arī dalībnieki no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Polijas. 
Audzēkņiem vecumā no 7 līdz 18 gadiem bija iespēja izpaust savas prasmes glezniecībā, attēlojot no dažādiem priekšmetiem un lauku veltēm izveidotas kompozīcijas. Kopskaitā žūrijas vērtējumam tika iesniegti 850 darbi. Starptautiska žūrija lielajā darbu konkurencē piešķīra mūsu skolas mākslas nodaļas 3.kursa audzēknei Līnai Patmalniecei (sk. Jana Plankāja) 2.vietu kategorijā "Glezniecība".
Īpašu atzinību un Ģ.Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzeja specbalvu saņēma mākslas nodaļas 6.kursa audzēkne Agate Cipule, kuras radītais darbs (sk. Alda Reiča vadībā) tika izmantots visos ar konkursu saistītos vizuālajos materiālos - plakātos, atzinības rakstos, u.c. Tāpat vairāki mūsu skolas audzēkņi ieguva īpašas simpātiju balvas. Arsēnijs Beļaņins un Kate Jēkabsone saņēma "Karameļu darbnīcas" īpaši saldo pārsteigumu. Marta Marija Birzkope ieguva Eiropas informācijas centra balvu.
Konkursa apbalvošanas pasākums norisinājās 23.04.2019. Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā. Apsveicam audzēkņu un pedagogus ar lieliskajiem sasniegumiem!