M.M.Birzkopei 2.vieta Valsts konkursā mākslā

izstade CopyŠogad Valsts konkursa uzdevums profesionālās ievirzes mākslas skolām bija ilustrēt dzejoļus. Ņemot vērā Carnikavas novada īpašo saikni ar dzejnieku Ojāru Vācieti, Carnikavas Mūzikas un mākslas skolas (CMMS) audzēkņi savas grāmatiņas veidoja O.Vācieša dzejai. Saskaņā ar Valsts konkursa nolikumu katram audzēknim bija jāveido vismaz 8 lappušu bieza grāmatiņa, brīvi izvēloties sev tīkamāko dzejoli un zīmēšanas tehniku.
No 2018.gada 27.februāra līdz 27.martam Valsts konkursam zīmētās grāmatiņas bija skatāmas CMMS mākslas nodaļas audzēkņu izstādē Carnikavas bibliotēkā (izstādes fotogalerija šeit). Jauno mākslinieku Valsts konkursa darbus vērtēja gan I kārtas žūrija, kuras sastāvā darbojās CMMS un Ādažu Mākslas un mūzikas skolas pedagogi, gan Carnikavas bibliotēkas apmeklētāji - balsojot par viņuprāt visveiksmīgāk ilustrētajām dzejoļu grāmatiņām. Žūrija vērtēja darbu māksliniecisko izpildījumu, izpratni par to, kas ir grāmata, noformējumu, kā arī radošumu, īpaši uzteicot nebijušas idejas un interesantus risinājumus. No katras vecuma grupas žūrija izvirzīja divus dalībniekus uz nākamo konkursa kārtu, kas norisinājās Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā.
Apkopojot Valsts konkursa rezultātus, šogad Valsts konkursā Latvijas profesionālās ievirzes mākslas un dizaina izglītības programmu audzēkņiem profesionālu Latvijas mākslas speciālistu žūrija ļoti augstu novērtēja CMMS mākslas nodaļas 5.kursa audzēknes Martas Marijas Birzkopes ilustrēto grāmatu, piešķirot 2.vietu Valsts konkursā! Tas ir ļoti augsts sasniegums audzēknei, kā arī līdz šim augstākais novērtējums mākslas specialitātes Valsts konkursos Skolai.
Carnikavas bibliotēkā CMMS audzēkņu izstādes apmeklētāji visvairāk balsojuši par Katrīnas Līvas Gothardes, Martas Marijas Birzkopes un Olīvijas Zagorskas Valsts konkursa darbiem. Paldies jaunajiem māksliniekiem un viņu pedagogiem!